NEN organiseert Congres ‘De impact van de nieuwe ISO 45001’

ISO 45001:2018, de norm voor een gezond & veilig werken managementsysteem, wordt half maart gepubliceerd. Op 17 april organiseert NEN een congres over deze nieuwe norm die OHSAS 18001 gaat vervangen.

Congresprogramma

De onderwerpen die bij dit congres centraal staan zijn: waarom moet er in een organisatie aandacht zijn voor een managementsysteem voor gezond en veilig werken, het verbeteren van veiligheidsprestaties en veiligheidscultuur. Deze onderwerpen worden toegelicht aan de hand van een praktijkverhaal. Vervolgens wordt er een inhoudelijke presentatie over ISO 45001 gegeven en hoe deze vanuit internationale discussies vorm kreeg. De belangrijkste wijzigingen ten opzichte van OHSAS 18001 certificering komen hierbij naar voren en wat deze nieuwe norm betekent voor de praktijk van certificatie. Aansluitend worden de eerste certificaten uitgereikt aan bedrijven die hun ISO 45001:2018-certificaat hebben behaald. Later op de dag is er aandacht voor onderwerpen zoals de relatie met VCA, de Veiligheidsladder en met andere managementsysteemnormen vanuit de HLS-structuur. Daarnaast zijn er norminhoudelijke workshops over contextanalyse en werknemersparticipatie.

Voor wie?

Het congres ‘De impact van de nieuwe ISO 45001’ is interessant voor managers op het gebied van arbomanagement, gezond en veilig werken, kwaliteitsmanagement, maar ook voor medewerkers zoals hoofd technische dienst, bedrijfsleider, plantmanager en veiligheidskundige.

Aanmelden

Het congres ‘De impact van de nieuwe ISO 45001’ vindt plaats in de Verkadefabriek in Den Bosch. Inschrijven voor het congres kan hier.

 

© SCCM   Webdesign: insandouts

Recente tweets over #ISO14001, #ISO45001 en #ISO50001